2009. december 26., szombat

Szederrel töltött sertéskaraj

Hozzávalók: 1kg csont nélküli karaj (egyben), 25 dkg szeder (esetleg vegyes erdei gyümölcs) 15 dkg gépsonka, kolozsvári szalona vagy angol szalona
Ragu körítéshez: 50dkg gomba , 1 fej vöröshagyma, só, őrölt feketebors, 1 dl fehér bor

A karajt hosszában felvágjuk, kinyitjuk, szétterítjük ( ha vastag maradt még belülről két oldalra lehet vágni) kicsit megklopfoljuk. Megsózzuk , közepére szétterítjük a gépsonkát, erre a szedert (mirelit gyümölcs esetén kicsit kicsavarjuk belőle a levet, de nem teljesen, mert az kell a hús párolódásához) ráterítjük és hengeralakúra felcsavarjuk.Apró kockára vágott kolozsvári szalonával vagy angol szalona szeletekkel beborítjuk. Sütőfóliba tekerve 180 fokon 1 órát sütjük. Ha puha, pirosra grillezzük a külsejét.

Gombaragu: a vöröshagymát összekockázzuk apróra, kevés oliva olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a gombát (lehetőleg vegyesen: szegfű, vargánya, csiperke), sózzuk, borsózzuk, ráöntjük a fehérbort és puhára pároljuk.

Nincsenek megjegyzések: