2008. június 5., csütörtök

Túróval töltött zsemle

Ezt a kaját Bátyussal, amikor a Mami kint volt Amerikában (nyolcadikos voltam), sokszor csináltuk. Volt egy kaja listánk, hogy melyik kaját tudjuk megcsinálni (így nem kellett mindig gondolkodni) és ez rajta volt. Nagyon szerettük és ez megmaradt, most elővettem a tanult receptet.
Hozzávalók: 6 zsemle; kb. 5dl tej, de lehet kevesebb is elég; 7ek cukor; 3cs vaniliás cukor; reszelt citromhéj; 5 dkg vaj; 50 dkg túró; 2 tojás; 2 dl tejföl; mazsola; 1 tojássárgája
A zsemlék tetejét levágjuk, kibelezzük. A tejet 3ek cukorral, 1 cs van cukorral felforraljuk és a kifúrt zsemléket és a tetejüket beleforgatjuk. Én nem szeretem elázottan, így módjával csinálom, hogy nehogy szétessenek. Kivajazott tepsibe tesszük. A túrót összekeverjük a 3 ek cukorral, 2 cs. van. cukorral, citromhéjjal, a tojásokkal, mazsolával és 1-2 ek tejföllel lágyítjuk, majd ezt a keveréket betöltjük a zsömlékbe, a tetejükkel beborítjuk. A maradék vajat rámorzsoljuk, majd ráöntjük a maradék tejfölből, cukorból, tojássárgájából összekevert öntetet és előmelegített sütőben fóliával letakarva 190°C-on 10 percig sütjük. Majd fólia nélkül pirosodásig, kb 15 percig.

Nincsenek megjegyzések: