2008. június 2., hétfő

Töltött cipó

Hozzávalók: 3 dl tej; 4 dkg élesztő; 1-1 kiskanál cukor, só; 22,5-22,5 dkg finom- és rétesliszt; 5 dkg vaj; és a töltelék lehet bármi: sajt, sonka, hamburgerhusi, stb...
Én a kenyérsütő gépemmel szoktam minden kelt tésztát elkészíteni, ezzel is így tettem, majd a megkelt tésztát meglisztezett gyúrólapon kb 50*40 cm-es téglalappá nyújtom és 20 egyenlő négyzetet vágunk ki belőle. Mindegyik közepére tesszük a tölteléket, a tészta sarkait összefogjuk középen. Margarinnal kikent tepsiben további 15 percig kelesztjük, majd tojássárgájával lekenjük és előmelegített sütőben kb 170°c-on 15-20 percig sütjük.
Isteni, azzonnal elfogyott.

Nincsenek megjegyzések: