2008. június 8., vasárnap

Hideg alma leves

Hozzávalók: 2-3 l víz, 3 nagyobb alma; 4 ek cukor; 4 szem szegfűszeg; 1/2 mk őrölt fahéj; 1 dl tejföl; 1 ek liszt; citromlé ízlés szerint
Miközben az almát meghámozzuk és kockára vágjuk, felforraljuk a vizet. Beletesszük az almát és a fűszereket (cukor, szegfűszeg, fahéj). Puhára főzzük az almát. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk és felhígitjuk a lével, majd beleöntjük a levesbe és felforraljuk és citrom levet belecsepegtetjük. Lehűtjük és tálaljuk.
Persze lehet variálni úgy, hogy más gyümölcsöt is teszünk bele: körte, barack, meggy, eper (én azt összeturmixolom előtte)

Nincsenek megjegyzések: