2008. március 18., kedd

Sajtos rudacskák

Hozzávalók: 250 g liszt; 100g puha vaj; 150g reszelt cheddar sajt; 2 tojássárgája, 1 felvert tojás

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, belekeverjük a sajtot (tulajdonképp mindegy milyen sajtot teszünk bele, én van amikor krémsajtot teszek bele, ha épp az van otthon. Arra viszont figyeljünk, hogyha nem eleve sós sajtot használunk, akkor utána kell sózni). A tojássárgáját összekeverjük 2 evőkanál felvert tojással. Egyenletesen belekeverjük a lisztes masszába. Jól összegyúrjuk és kb 3 mm vastagságú lappá nyúltjuk lisztezett deszkán. Megkenjük a maradék tojással, leszórjuk szezámmaggal (ha van) és csíkokra vágjuk. 165°C előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Vigyázzunk hogy ne legyen nagyon barna, mert akkor egyáltalában nem finom... Gyorsan kész van és finomabb, mint a ropi (olcsóbb is). A meggyúrt tészát 6 hétre lefagyaszthatjuk, a kisütött pálcikákat 2 nap alatt együk meg. (sikerülni fog, eteti magát)

Nincsenek megjegyzések: