2008. február 24., vasárnap

Sajtfánk

Hozzávalók: 5dkg vaj; 1/2l tej; 20dkg liszt;20dkg reszelt sajt; 3db tojás; só

A vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet és felforraljuk azt. Folytonos keverés mellett beletesszük a lisztet, tűzről levéve pedig a sajtot a tojásokat és izlés szerint sózzuk. Csomómentesre keverjük robotgéppel. Ezután pogácsaszerű galuskákat csinálunk és a bevajazott tepsire tesszük. Előmelegített sütőben közepes lángon aranybarnára sütjük.
Frissen az igazi, mondjuk a másnapot nálunk csak 4 darab élte meg. Míg forró, olyan, mintha meg lenne töltve sajttal, ha kihül isteni és eteti magát, másnap pedig már inkább pogácsaszerű (de azt úgysem éli meg...)

Nincsenek megjegyzések: