2008. február 19., kedd

Almás gombóc

Hozzávalók: 4 db nagyobb alma; 10dkg porcukor; 4 tojás só; 10dkg zsemlemorzsa; 15dkg darált mogyoró vagy dió; 1mk fahéj; 1 citrom reszelt héja; olaj

A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, mogyorót, sót, fahéjat, citromhéjat. Az almát meghámozzuk, kislyukú reszelőn lereszeljük, és a masszához adjuk. Közepesen sűrű masszából (ha túl hígra sikerült, akkor zsemlemorzsával sűrítjük, ha túl sűrű, akkor vízzel hígitjuk) gombócokat gyúrunk és bő olajban (lefedje őket) kisütjük őket.
Vanilia sodóval vagy simán csak porcukorral tálaljuk.
Fincsi volt ez a recept azonnal elfogyott az egész tállal, bár az elején nem fogadták túl barátságosan.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igazán ki kellett hűlniük a gombócoknak. Utána lett csak nagyon-nagyon finom. Másnaposan meg egyszerűen mennyei. Én mondjuk a sodót nem kóstoltam, nekem tökéletesen elég volt így á la nature.

Ferkó