2008. március 11., kedd

Gyümölcsös túrótorta

Hozzávalók a piskótához: (tortaforma méretétől függően) 6 tojás, 175g liszt( fele sima-fele rétesliszt), 175g cukor, 1 citrom reszelt héja

A tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe belereszeljük a citrom héját. Váltakozva ( már csak keverőkanállal, nem habverővel)belekeverjük óvatosan a lisztet és a tojáshabot a kikevert sárgájába. A tortaforma alját kivajazzuk,lisztezzük , beleöntjük a piskóta masszát. Előmelegített sütőben kb.30 percig sütjük.

Hozzávalók a krémhez: 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 50dkg túró, ízlés szerint fejtett meggy, málna, ribizli, szeder

A margarint a cukorral habosra keverjük, utána beledolgozzuk a túrót és a végén óvatosan belekavarjuk a gyümölcsöket.

A piskótát vékony lapokra vágjuk, elkenjük közé a krémet. A tetejére csokoládémázat öntünk.
Legegyszerűbb a kész Dr.Oetker féle csokimáz. Tetszés szerint dekorálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: